All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2
Author Message
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 0:05 
Offline
User avatar

Joined: September 8th, 2009, 18:21
Posts: 9681
Location: Australia
Doomer wrote:
I don't understand what you mean by "two different approaches"
But ASMedia does no encryption, it's been checked

Did you follow my link?

_________________
A backup a day keeps DR away.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 9:43 
Offline

Joined: October 24th, 2014, 4:57
Posts: 205
Location: Remote Raid Help on planet Earth
unknown wrote:
Hello!
The drive in topic shows all sectors ABRT. All modules backed up OK with no error.
After replacing heads the same problem. Back original heads the same problem.

Any thoughts what's the problem?
Thanks in advance.


SED.

_________________
http://www.alfadatarecovery.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 16:54 
Offline

Joined: October 21st, 2007, 8:48
Posts: 1054
There's no encryption by Asmedia.
Mod. 25 has been checked.
The drive take approx. 45 secs to become ready


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 17:14 
Offline

Joined: October 24th, 2014, 4:57
Posts: 205
Location: Remote Raid Help on planet Earth
unknown wrote:
There's no encryption by Asmedia.
Mod. 25 has been checked.
The drive take approx. 45 secs to become ready


Probably, you didn't get what does the Self-Encrypted Drive. It doesn't matter what is the USB bridge.

_________________
http://www.alfadatarecovery.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 17:33 
Offline
User avatar

Joined: September 8th, 2009, 18:21
Posts: 9681
Location: Australia
Nobody is denying that the Asmedia bridge is a non-encrypting type. That was never my question. My question was, and still is, does the Asmedia bridge behave like a Jmicron, or something else?

The researchers state that there are, as of their writing, two non-encrypting bridges used by WD -- JMicron and Initio. The JMicron bridge is known to the OP -- he has already successfully circumvented the security on a 4TB SED using the information provided by the researchers (SA module 0x127). However, the same researchers appear to be saying that those SEDs behind Initio bridges have different SA components (which they decline to elaborate), and require a different approach when circumventing their security. Furthermore, they appear to be saying that there is some firmware related difference between a USB connected Initio-based SED and its equivalent SATA connected SED.

Perhaps the issue does not involve security, as toggling the SED flag in module 02 would suggest, in which case my observations may be a red herring.

_________________
A backup a day keeps DR away.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 17:47 
Offline

Joined: October 21st, 2007, 8:48
Posts: 1054
I don't think that the problem with my drive related to security/encryption problem. I think it's related most to FW. Although, All SA modules appears OK.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 17:52 
Offline
User avatar

Joined: September 29th, 2005, 12:02
Posts: 3122
Location: Chicago
fzabkar wrote:
Nobody is denying that the Asmedia bridge is a non-encrypting type. That was never my question. My question was, and still is, does the Asmedia bridge behave like a Jmicron, or something else?

why it matters of the drive was obviously converted to SATA?

_________________
https://www.linkedin.com/in/artemrubtsov/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 17:54 
Offline
User avatar

Joined: September 29th, 2005, 12:02
Posts: 3122
Location: Chicago
unknown wrote:
I don't think that the problem with my drive related to security/encryption problem. I think it's related most to FW. Although, All SA modules appears OK.

if you do soft reset does the drive come ready immediately or does it take several seconds to become ready?
If it's the latter then some part of FW was not initialized properly

_________________
https://www.linkedin.com/in/artemrubtsov/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 17:57 
Offline

Joined: October 21st, 2007, 8:48
Posts: 1054
Doomer wrote:
unknown wrote:
I don't think that the problem with my drive related to security/encryption problem. I think it's related most to FW. Although, All SA modules appears OK.

if you do soft reset does the drive come ready immediately or does it take several seconds to become ready?
If it's the latter then some part of FW was not initialized properly

Soft reset takes 3-4 secs to become ready


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 18:25 
Offline

Joined: October 21st, 2007, 8:48
Posts: 1054
Also when trying to get SMART attributes all ata registers turned red.
There's a faint sound i heared when start surface scan. And all registers turned red.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 8th, 2017, 21:36 
Offline
User avatar

Joined: September 29th, 2005, 12:02
Posts: 3122
Location: Chicago
unknown wrote:
Soft reset takes 3-4 secs to become ready

yes, some modules are not initialized
it could be indicator of unstable heads or other issues preventing quick reading of the modules

_________________
https://www.linkedin.com/in/artemrubtsov/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 9th, 2017, 7:36 
Offline

Joined: October 21st, 2007, 8:48
Posts: 1054
Doomer wrote:
unknown wrote:
Soft reset takes 3-4 secs to become ready

yes, some modules are not initialized
it could be indicator of unstable heads or other issues preventing quick reading of the modules

Both heads working perfectly (patient and donor) tested on the donor drive.
What specific mod/s could be responsible for that issue?
Thanks in advance.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 9th, 2017, 10:11 
Offline
User avatar

Joined: September 29th, 2005, 12:02
Posts: 3122
Location: Chicago
unknown wrote:
Doomer wrote:
unknown wrote:
What specific mod/s could be responsible for that issue?
Thanks in advance.

Anything translator or adaptives related

_________________
https://www.linkedin.com/in/artemrubtsov/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 9th, 2017, 10:20 
Offline

Joined: October 21st, 2007, 8:48
Posts: 1054
Doomer wrote:
unknown wrote:
Doomer wrote:
unknown wrote:
What specific mod/s could be responsible for that issue?
Thanks in advance.

Anything translator or adaptives related

Smart hot swap may do the job?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 9th, 2017, 10:22 
Offline

Joined: October 21st, 2007, 8:48
Posts: 1054
Doomer wrote:
unknown wrote:
Doomer wrote:
unknown wrote:
What specific mod/s could be responsible for that issue?
Thanks in advance.

Anything translator or adaptives related

Smart hot swap may do the job?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 9th, 2017, 15:28 
Offline
User avatar

Joined: September 29th, 2005, 12:02
Posts: 3122
Location: Chicago
I don't think you would be able to do hotswap on this model but you can try

_________________
https://www.linkedin.com/in/artemrubtsov/


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 10th, 2017, 11:16 
Offline
User avatar

Joined: June 8th, 2006, 19:44
Posts: 2844
Location: Atlanta, GA
Doomer wrote:
I don't think you would be able to do hotswap on this model but you can try


Agreed.

_________________
http://www.datasaversllc.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD20NMVW-11EDZS7
PostPosted: October 10th, 2017, 12:44 
Offline

Joined: October 21st, 2007, 8:48
Posts: 1054
jono-ats wrote:
Doomer wrote:
I don't think you would be able to do hotswap on this model but you can try


Agreed.

+1 :D
Tested.
I have backed up mods. by ID and when I tried to read by track copy (1) gives errors and copy (0) backed up normally.
Is that gives any clue?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 38 posts ]  Go to page Previous  1, 2

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: hwdiver, Kum Ruzvelt and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group