All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 10th, 2017, 11:47 
Offline
User avatar

Joined: January 29th, 2009, 11:23
Posts: 185
Location: SXSW
Drive comes ready on normal mode but does not ID correct.

Model : WDC WD30EFRX-68AX9N0
Serial : WDC-ROM SN# XYZ----
Firmware : 80.00A80
Capacity : 0 MB (!) (1)

Heads number............................ : 6
Cyl Count............................... : 256

Zone allocation table................... : Ok
SA SPT.................................. : 1714

ROM:
Read ROM................................ : Ok
ROM Data size........................... : 256 Kb
Flash ROM dir reading................... : Ok
Flash ROM dir reading (Ext)............. : Ok (Active)
Modules directory address............... : 235 833
SA regions address...................... : by default
Module 02 access........................ : Granted
SA Translator loading................... : Ok

ROM Modules:
ROM version............................. : 04.27B
ROM F/W version......................... : 00040027
Overlay F/W version..................... : 04.28B
Servo F/W version....................... : 05.2V

Heads configuration..................... : by map
Heads number............................ : 6
Heads number in use..................... : 6
Switched off heads...................... : No
Heads map............................... : 0,1,2,3,4,5

Service area:
Permanent overlay....................... : Loaded
SA dir reading (ID)..................... : Ok
SA Access............................... : Copy 0,Copy 1

Configuration reading................... : Ok
Master Password......................... : has not been set
User Password........................... : has not been set

All modules modules were saved with no errors on any of the copies, tried to rebuild translator and I get this failed message


Translator regeneration
Regeneration method..................... : Use P-List only
P-List Copy 0........................... : Ok
P-List Copy 1........................... : Ok
Translator regeneration error Device Error Detected: "FM ERR CHECKSUM"

I swapped the PCB just to make sure is nothing wrong with it and rebuild ROM from SA, wrote the ROM to a new ROM chip also and still have the same error message when trying to rebuild translator

Any ideas please...

TIA


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 10th, 2017, 12:41 
Offline
User avatar

Joined: August 15th, 2006, 3:01
Posts: 2376
Location: CDRLabs @ Chandigarh [ India ]
hdd_sand wrote:
Drive comes ready on normal mode but does not ID correct.

Model : WDC WD30EFRX-68AX9N0
Serial : WDC-ROM SN# XYZ----
Firmware : 80.00A80
Capacity : 0 MB (!) (1)

Heads number............................ : 6
Cyl Count............................... : 256

Zone allocation table................... : Ok
SA SPT.................................. : 1714

ROM:
Read ROM................................ : Ok
ROM Data size........................... : 256 Kb
Flash ROM dir reading................... : Ok
Flash ROM dir reading (Ext)............. : Ok (Active)
Modules directory address............... : 235 833
SA regions address...................... : by default
Module 02 access........................ : Granted
SA Translator loading................... : Ok

ROM Modules:
ROM version............................. : 04.27B
ROM F/W version......................... : 00040027
Overlay F/W version..................... : 04.28B
Servo F/W version....................... : 05.2V

Heads configuration..................... : by map
Heads number............................ : 6
Heads number in use..................... : 6
Switched off heads...................... : No
Heads map............................... : 0,1,2,3,4,5

Service area:
Permanent overlay....................... : Loaded
SA dir reading (ID)..................... : Ok
SA Access............................... : Copy 0,Copy 1

Configuration reading................... : Ok
Master Password......................... : has not been set
User Password........................... : has not been set

All modules modules were saved with no errors on any of the copies, tried to rebuild translator and I get this failed message


Translator regeneration
Regeneration method..................... : Use P-List only
P-List Copy 0........................... : Ok
P-List Copy 1........................... : Ok
Translator regeneration error Device Error Detected: "FM ERR CHECKSUM"

I swapped the PCB just to make sure is nothing wrong with it and rebuild ROM from SA, wrote the ROM to a new ROM chip also and still have the same error message when trying to rebuild translator

Any ideas please...

TIA



Hello,
Is a SA Structure Test All OK Or You Have Some Checksum Issues In Few Modules ? .

_________________
Regards
Amarbir S Dhillon
CDRLabs Data Recovery - [ Chandigarh ,India ]
My Data Recovery Experiments - > https://www.facebook.com/chandigarhdatarecovery


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 10th, 2017, 12:48 
Offline
User avatar

Joined: January 29th, 2009, 11:23
Posts: 185
Location: SXSW
Thank you Amarbir, but I had checksum all modules already this morning and all checks good even ROM modules checked ok. Kind of baffle :?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 10th, 2017, 13:09 
Offline
User avatar

Joined: August 15th, 2006, 3:01
Posts: 2376
Location: CDRLabs @ Chandigarh [ India ]
Well,
i will pm you in morning i have one thing in my brain

_________________
Regards
Amarbir S Dhillon
CDRLabs Data Recovery - [ Chandigarh ,India ]
My Data Recovery Experiments - > https://www.facebook.com/chandigarhdatarecovery


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 10th, 2017, 13:16 
Offline
User avatar

Joined: January 29th, 2009, 11:23
Posts: 185
Location: SXSW
thank you, have a good night :cool:


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 11th, 2017, 3:03 
Offline
User avatar

Joined: August 15th, 2006, 3:01
Posts: 2376
Location: CDRLabs @ Chandigarh [ India ]
Hi,
Send Me a Request on Skype on lynx-india

_________________
Regards
Amarbir S Dhillon
CDRLabs Data Recovery - [ Chandigarh ,India ]
My Data Recovery Experiments - > https://www.facebook.com/chandigarhdatarecovery


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 15th, 2017, 19:11 
Offline
User avatar

Joined: December 29th, 2011, 2:11
Posts: 165
Location: egypt
it's Case of Undetected HDD , u have 0 MB HDD
this error have many Reason like key Modules Corruption , Bad Sector in SA , ROM Corruption , ...

Can Solved Online , you Can Try with Amarbir .
and Update Here

_________________
http://www.hpwlab.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 15th, 2017, 19:15 
Offline

Joined: June 11th, 2013, 17:01
Posts: 732
Location: USA
Amarbir[CDR-Labs] wrote:
i have one thing in my brain

That one thing more than normal :P :P :P

_________________
Hard Drive and RAID Data Recovery


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 16th, 2017, 11:27 
Offline
User avatar

Joined: August 15th, 2006, 3:01
Posts: 2376
Location: CDRLabs @ Chandigarh [ India ]
hpw333 wrote:
it's Case of Undetected HDD , u have 0 MB HDD
this error have many Reason like key Modules Corruption , Bad Sector in SA , ROM Corruption , ...

Can Solved Online , you Can Try with Amarbir .
and Update Here



Hi,
I was not contacted yet ,I had solved a few cases like this few times

_________________
Regards
Amarbir S Dhillon
CDRLabs Data Recovery - [ Chandigarh ,India ]
My Data Recovery Experiments - > https://www.facebook.com/chandigarhdatarecovery


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Issues with a Red WD30EFRX-68AX9N0
PostPosted: November 27th, 2017, 16:57 
Offline
User avatar

Joined: January 29th, 2009, 11:23
Posts: 185
Location: SXSW
Head swap fixed the issue


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot] and 36 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group