All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Author Message
 Post subject: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 12th, 2018, 7:42 
Offline

Joined: May 28th, 2016, 9:16
Posts: 117
Location: Karlsruhe / Germany
Hey,

can some one help me out? I have a Seagate ST1000DM003 drive. The drive initialises normally, but stays busy for a while.

The first thing I did was, I patched sysfile 93. After the patch, the drive gets ready right after initialisation, but when I try to read the drive id, again I get the busy signal. Can some one tell me, what I can try?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 12th, 2018, 7:55 
Offline

Joined: December 6th, 2012, 8:49
Posts: 188
Location: españa
If you can publish the terminal report it will help diagnose the problem,

Maybe a problem with the DOS table?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 12th, 2018, 8:01 
Offline

Joined: May 28th, 2016, 9:16
Posts: 117
Location: Karlsruhe / Germany
colanco wrote:
If you can publish the terminal report it will help diagnose the problem,

Sure and thank you for your help:
Code:
Boot 0x40M
Spin Up
Trans.

Spin Up
SpinOK
(P) SATA Reset

RAW OFF
PASS
MCMainPOR: Start:
User Data Base  00441140
Check MCMT Version: Current
MCMainPOR: MCTStateFlags 0000002A  MCStateFlags 000000C1
MC061: MainPOR: MC off and MCMT empty
MC057: MainPOR: EXCEPTION: POR Failed General  Tms 00000040
MC062: MainPOR: Feature Disabled...
MSP MainPOR: Feature Disabled by AMPS
6Gb Max Speed lowered to 3Gb for Intel bug
Send Status: COMRESET seen


FYI, I set the additional messages flag in the sysfile 93. And that's it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 12th, 2018, 13:26 
Offline

Joined: December 6th, 2012, 8:49
Posts: 188
Location: españa
What tools do you have?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 12th, 2018, 13:27 
Offline

Joined: May 28th, 2016, 9:16
Posts: 117
Location: Karlsruhe / Germany
colanco wrote:
What tools do you have?


PC3k


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 12th, 2018, 14:31 
Offline

Joined: December 6th, 2012, 8:49
Posts: 188
Location: españa
Do you have access to a terminal?

Have you checked that glist is not full?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 13th, 2018, 5:14 
Offline

Joined: May 28th, 2016, 9:16
Posts: 117
Location: Karlsruhe / Germany
Yes, I have access to the Terminal.
I checked the G-List and it was full, so I cleared it with i4,1,22

After this, I was able to access the User Area. Currently I have the problem that the drive is still relocating the sectors, right after I powered the drive on and while imaging. Even though I have turned auto relocation off in edit HDD ID.

Code:
(DOS) Read Error - 43110081
InitiateMarkPendingReallocateRequest for disc_lba: 0007A97A53!
(DOS) Read Error - 0007A97A53
WTR: Outer Timer Expired
(DOS)ABT
(DOS) NEED: 0x0007A97A54-0007A980DB - 0x00023D93-00023D96 Count 2098
(DOS) Refresh Start.
(DOS) Marginal Read: 0007A97A54
(DOS) Read Error - 43110081
InitiateMarkPendingReallocateRequest for disc_lba: 0007A97A54!
(DOS) Read Error - 0007A97A54
WTR: Outer Timer Expired
(DOS)ABT
(DOS) NEED: 0x0007A97A55-0007A980DB - 0x00023D93-00023D96 Count 2098
(DOS) Refresh Start.
(DOS) Marginal Read: 0007A97A55
(DOS) Read Error - 43110081
InitiateMarkPendingReallocateRequest for disc_lba: 0007A97A55!
(DOS) Read Error - 0007A97A55
WTR: Outer Timer Expired
(DOS)ABT
(DOS) NEED: 0x0007A97A56-0007A980DB - 0x00023D93-00023D96 Count 2098
(DOS) Refresh Start.
(DOS) Marginal Read: 0007A97A56
(DOS) Read Error - 43110081
InitiateMarkPendingReallocateRequest for disc_lba: 0007A97A56!
(DOS) Read Error - 0007A97A56
WTR: Outer Timer Expired
(DOS)ABT
(DOS) NEED: 0x0007A97A57-0007A980DB - 0x00023D93-00023D96 Count 2098
(DOS) Refresh Start.
(DOS) Marginal Read: 0007A97A57
(DOS) Read Error - 43110081
InitiateMarkPendingReallocateRequest for disc_lba: 0007A97A57!
(DOS) Read Error - 0007A97A57
WTR: Outer Timer Expired
(DOS)ABT
(DOS) NEED: 0x0007A97A58-0007A980DB - 0x00023D93-00023D96 Count 2098
(DOS) Refresh Start.


And after a while the G-List is full again.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 13th, 2018, 14:58 
Offline

Joined: October 5th, 2015, 18:53
Posts: 426
Location: Canada
Can I see 2a(93)?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 13th, 2018, 16:46 
Offline
User avatar

Joined: December 19th, 2006, 8:49
Posts: 9418
Location: Portugal
Try to disable re-location by congen.

Issue the following commands to make your life easy :

http://www.hddoracle.com/viewtopic.php? ... =60#p10834

_________________
1Q9xrDTzTddUXeJAFRn37aqh1Yr6buDCdw - (Bitcoin Donations)
paypal.me/Spildit - (PayPal Donations)
The HDD Oracle - Platform for OPEN research on Data Recovery.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 13th, 2018, 21:26 
Offline

Joined: December 6th, 2012, 8:49
Posts: 188
Location: españa
D_R wrote:
And after a while the G-List is full again.
Unfortunately, this is what it is (it is a SEAGATE drive....)
drHDD wrote:
Even though I have turned auto relocation off in edit HDD ID.

This helps, but disabling the relocation will not make the damaged sectors disappear.

Change the head block, you can check them out, I don't think it's going to get much better either.....
D_R wrote:
I powered the drive on and while imaging
Unless you want to recover 1TB of data (or nearby) you would also not try to make a full-image of this drive, you may die in the attempt.

It would be better to clone at the same time as the important data is being retrieved, the first pass with very short waiting times and the next passes increasing the waiting time ( and refreshing all sectors except those read successfully).

Every now and then when the G-list is full, then re-clean and continue with the recovery.....

Good luck, you'll need it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 14th, 2018, 7:44 
Offline
User avatar

Joined: December 19th, 2006, 8:49
Posts: 9418
Location: Portugal
... Drive shouldn't add defects to G-List just by reading even more if you disable re-location process ...

_________________
1Q9xrDTzTddUXeJAFRn37aqh1Yr6buDCdw - (Bitcoin Donations)
paypal.me/Spildit - (PayPal Donations)
The HDD Oracle - Platform for OPEN research on Data Recovery.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 15th, 2018, 8:15 
Offline

Joined: May 28th, 2016, 9:16
Posts: 117
Location: Karlsruhe / Germany
drHDD wrote:
Can I see 2a(93)?


Sure....

colanco wrote:
Good luck, you'll need it.


Thank you for the support!


Attachments:
93.bin.zip [1.71 KiB]
Downloaded 5 times
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Slow responding ST1000DM003
PostPosted: July 15th, 2018, 21:35 
Offline

Joined: October 5th, 2015, 18:53
Posts: 426
Location: Canada
try this one


Attachments:
93.7z [946 Bytes]
Downloaded 13 times
Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 31 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group