All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: WD WD10JPVX-75JC3T0 1.0 TB not detected
PostPosted: August 7th, 2018, 18:19 
Offline

Joined: June 28th, 2012, 18:26
Posts: 14
Location: Brazil
HDD was working fine on a laptop computer, when all of a sudden stopped and user could not boot anymore.
Now it is not detected on setup, neither from USB adapter.
I swapped boards (with proper BIOS transfer) with a (new) WD10JPVX-22JC3T0 with same PCB model.
The old PCB worked well with the new HDD, but the new PCB on the bad HDD showed the same symptom.
Any guidance?
TYVM.
Max.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD WD10JPVX-75JC3T0 1.0 TB not detected
PostPosted: August 7th, 2018, 19:07 
Offline
User avatar

Joined: April 3rd, 2011, 0:19
Posts: 1872
Location: Providence, RI
Most likely it's a firmware malfunction causing the drive to get stuck in a busy state. Possibly it could have a single failed read/write head (they don't always click with just one bad head if it's not head 0 or 1). In either event, it's probably best to get it to a data recovery center that can properly evaluate it and recover the data. Our typical price (here in the USA where things are expensive) is $450 in most cases like you describe. Higher (like ~$700) if it's not just the firmware and the heads have failed. Just to give you a ballpark idea of what this sort of thing costs.

_________________
Data Medics - Hard Drive, SSD, and RAID Data Recovery Service Company


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD WD10JPVX-75JC3T0 1.0 TB not detected
PostPosted: August 7th, 2018, 19:29 
Offline

Joined: June 28th, 2012, 18:26
Posts: 14
Location: Brazil
I can hear no sound of moving heads. It looks like the arm is always in the park position. Platters spin OK.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD WD10JPVX-75JC3T0 1.0 TB not detected
PostPosted: August 7th, 2018, 20:17 
Offline
User avatar

Joined: December 4th, 2012, 1:35
Posts: 3177
Location: Adelaide, Australia
deleted


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD WD10JPVX-75JC3T0 1.0 TB not detected
PostPosted: August 7th, 2018, 21:37 
Offline

Joined: June 28th, 2012, 18:26
Posts: 14
Location: Brazil
??? deleted ???


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD WD10JPVX-75JC3T0 1.0 TB not detected
PostPosted: August 7th, 2018, 21:48 
Offline

Joined: August 7th, 2015, 5:48
Posts: 41
Location: New York, USA
HaQue wrote:
deleted




Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD WD10JPVX-75JC3T0 1.0 TB not detected
PostPosted: August 7th, 2018, 21:54 
Offline
User avatar

Joined: April 3rd, 2011, 0:19
Posts: 1872
Location: Providence, RI
Smartx21 wrote:
I can hear no sound of moving heads. It looks like the arm is always in the park position. Platters spin OK.


So, then I assume you're running it with the top cover removed??? In that case, your chance of a good recovery result just went from 100% down to 50% and the cost of recovery just went up about a thousand dollars.

Very bad idea what you just did.

I'm done trying to help here.

_________________
Data Medics - Hard Drive, SSD, and RAID Data Recovery Service Company


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD WD10JPVX-75JC3T0 1.0 TB not detected
PostPosted: August 7th, 2018, 23:15 
Offline
User avatar

Joined: December 4th, 2012, 1:35
Posts: 3177
Location: Adelaide, Australia
yes I deleted my post. I misread the topic and my answer was not appropriate.
Mystery solved!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 27 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group