All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: WD 4TB USB don't read ROM after PCB change
PostPosted: January 6th, 2019, 7:48 
Offline

Joined: September 7th, 2012, 16:37
Posts: 143
Hello,

I have a USB WD drive that had a problem in PCB, the customer bought a new drive with same model ID/PCB ID. I moved ROM the the good PCB and drive start working correctly.

The customer left me the HDA (of the new drive), I bought the same PCB REF: 2060-800041-003 REV P1 and I moved ROM to the new bought PCB.

Now, the drive spin well, Reaches readiness and run in Normal mode. it can read Model/Capacity/SA SPT, but doesn't read ROM. here what it shows in terminal:


Code:
Techno mode key......................... : Ok

Debug Stop Code reading................. : No data been read

RAM:
SA HDD has unknown capacity. SA CHS access may operates wrongly
HDD Info reading........................ : Ok
Heads number............................ : 10
Cyl Count............................... : 384

Zone allocation table................... : Ok
SA SPT.................................. : 2140

ROM:
Read ROM................................ : HDDs ROM reading error; unexpected error: Data request error; unexpected error: Abort command : No Additional Sense Information

Service area:
SA dir reading (ID)..................... : Ok
SA Access............................... : Copy 0,Copy 1

Configuration reading................... : Module ID 02 reading error; unexpected error: Data request error; unexpected error: Abort command : No Additional Sense Information


what could be the problem, Security or ROM? is there a way to correct this to have a Working drive?


Thanks in advance for your help,


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD 4TB USB don't read ROM after PCB change
PostPosted: January 7th, 2019, 9:25 
Offline

Joined: March 7th, 2009, 12:43
Posts: 850
Location: Data recovery + remote Raid recovery help
sosrecup wrote:
Now, the drive spin well, Reaches readiness and run in Normal mode. it can read Model/Capacity/SA SPT

.....
what could be the problem, Security or ROM? is there a way to correct this to have a Working drive?


Thanks in advance for your help,


Why do you think drive is not working ?

_________________
Raid reconstruction solutions
Whatsapp: +971552737521


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: WD 4TB USB don't read ROM after PCB change
PostPosted: January 7th, 2019, 10:17 
Offline

Joined: September 7th, 2012, 16:37
Posts: 143
Thank you for your reply.

Drive (HDA) works for sure (its a new drive). and PCB works too.

I checked the PCB I bought and I found that its for 3TB WD drive (but same PCB Reference).

PC-3000 support said that the Firmware is locked.

Quote:
Why do you think drive is not working ?


drive is not recognized in Windows (can't be initialized).

and in PC3000 drive can't read ROM and read sectors.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Exabot [Bot], Majestic-12 [Bot] and 48 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group