All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Seagate 0MB Translator violation solution not working
PostPosted: August 30th, 2019, 4:31 
Offline

Joined: January 12th, 2016, 3:46
Posts: 103
Location: India
I am working on a old seagate ST3160813AS /CC2J hard disk.
It gets detected in UDMA-E shows correct model /serial /FW but size is 0mb.
I have applied 0mb Translation violation solution but is not working.
How to go ahead now any suggestions pls.


Attachments:
160gbtrans.JPG
160gbtrans.JPG [ 200.02 KiB | Viewed 591 times ]
tr.JPG
tr.JPG [ 112.02 KiB | Viewed 592 times ]
trans.JPG
trans.JPG [ 134.61 KiB | Viewed 592 times ]
160gb.JPG
160gb.JPG [ 166.75 KiB | Viewed 592 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Seagate 0MB Translator violation solution not working
PostPosted: August 30th, 2019, 4:40 
Offline
User avatar

Joined: December 8th, 2013, 4:48
Posts: 774
Location: Pakistan
it seems SA has problem, what about sysfile 28 ? can you read it without errors ?

_________________
Data Recovery Pakistan


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Seagate 0MB Translator violation solution not working
PostPosted: August 30th, 2019, 4:49 
Offline

Joined: January 12th, 2016, 3:46
Posts: 103
Location: India
MindMergepk wrote:
it seems SA has problem, what about sysfile 28 ? can you read it without errors ?


Hi MindMergepk
Yes I could read this file with both Heads ,however I am getting errors while reading files 30 ,31 ,32 onwards


Attachments:
28.JPG
28.JPG [ 244.56 KiB | Viewed 581 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Seagate 0MB Translator violation solution not working
PostPosted: August 30th, 2019, 6:26 
Offline

Joined: September 26th, 2016, 4:26
Posts: 36
Location: Russia
Judging by the screenshots, you regen the translator. Power off/on. Size shows? Smart cleaned?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Seagate 0MB Translator violation solution not working
PostPosted: August 30th, 2019, 11:40 
Offline

Joined: January 12th, 2016, 3:46
Posts: 103
Location: India
E123 wrote:
Judging by the screenshots, you regen the translator. Power off/on. Size shows? Smart cleaned?


Hi E123,
Yes I tried to clear smart but its not working , disk gives LED error. Also tried to regen translator , process gets completed but after power on/ off capacity is still not regained.


Attachments:
transl.JPG
transl.JPG [ 133.99 KiB | Viewed 509 times ]
smart fail.JPG
smart fail.JPG [ 103.93 KiB | Viewed 509 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Seagate 0MB Translator violation solution not working
PostPosted: August 30th, 2019, 12:09 
Offline

Joined: September 26th, 2016, 4:26
Posts: 36
Location: Russia
I have CC2J. In the place where you have an error there is a transition "to nowhere." Perhaps a bug. Although I do not exclude that I disassembled something incorrectly. In any case, I can advise changing the firmware to some not so rare one.
RAM:00239CE0 CMP R1, #2
RAM:00239CE2 BNE loc_239CEE
RAM:00239CE4 MOVS R3, R5
RAM:00239CE6 MOVS R2, #0x10
RAM:00239CE8 MOVS R1, #0x51
RAM:00239CEA BL 0x4C889C <----- here
RAM:00239CEE
RAM:00239CEE loc_239CEE ; CODE XREF: RAM:00239CBC↑j
RAM:00239CEE ; RAM:00239CC2↑j ...
RAM:00239CEE MOVS R0, #0
RAM:00239CF0 POP {R3-R7,PC}


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Seagate 0MB Translator violation solution not working
PostPosted: August 31st, 2019, 7:27 
Offline

Joined: January 12th, 2016, 3:46
Posts: 103
Location: India
Wo great E123 ,Thank You so much,
I will give it a try but I am doubtfull whether I will be able yo do it.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Majestic-12 [Bot] and 28 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group