All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: OCZ VERTEX 2 - 180gb - not recognised in bios
PostPosted: January 23rd, 2018, 6:51 
Offline

Joined: January 17th, 2018, 4:28
Posts: 6
Location: homestead
Hello!
I have a problem with this drive.

Symptoms:
1.When i power on the SSD, the GREEN light stays permanently on and the RED light blinks one time.
2. It doesn't get recognised in boot.
3. When i enter it in manufacurer mode (J3 short), it gets recognised as Sandforc e USB device
4. Diskpart cant see it as a drive.
5. When attached to my laptop sata port, system stucks before boot (there's no POS), it gives just a blank screen.

Steps followed till now (with a digital multimeter):
1. I have checked all the MLC CAP and RESISTORS
2. I have changed C7, C11 & C14 MLC CAP, because i thought they were faulty
3. measured R9, R13 without removing them from the circuit are 101ohm
4. measured R7, r10 are 1Mohm
5. cant measure C10, C16 probably they are over 200uF
6. Resistors around the MT29F64G08CBAAA chips are 3Kohm

Could someone help me understand why this drive doesnt work.
If it is the controller, would it work if i replace it? (i have no experience with Controllers nor JTAG)
If it is simply a FW problem, how can i update it by JTAG/RS232, what are the steps i have to follow?
Thank you.


Attachments:
IMG_20180101_220602_084.jpg
IMG_20180101_220602_084.jpg [ 1.17 MiB | Viewed 1329 times ]
IMG_20171231_240815_963.jpg
IMG_20171231_240815_963.jpg [ 1.89 MiB | Viewed 1329 times ]
IMG_20171231_240802_436.jpg
IMG_20171231_240802_436.jpg [ 2.01 MiB | Viewed 1329 times ]
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OCZ VERTEX 2 - 180gb - not recognised in bios
PostPosted: January 24th, 2018, 1:16 
Offline

Joined: August 18th, 2010, 17:35
Posts: 3274
Location: Massachusetts, USA
Likely electronics are fine. The issue is likely with the Sandforce controller. Common problem.
Forum member Northwind could potentially help: memberlist.php?mode=viewprofile&u=9788

_________________
Hard Disk Drive, SSD, USB Drive and RAID Data Recovery Specialist in Massachusetts


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OCZ VERTEX 2 - 180gb - not recognised in bios
PostPosted: January 24th, 2018, 3:00 
Offline
User avatar

Joined: January 28th, 2009, 10:54
Posts: 2798
Location: Greece
Yes it looks like problem with the SF controller.

Yes, we can do it.

Thanks Petre.

_________________
Northwind Data Recovery - Greece
WD Trusted Partners
http://www.northwind.gr
SandForce SSD Recovery


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: OCZ VERTEX 2 - 180gb - not recognised in bios
PostPosted: January 24th, 2018, 3:56 
Offline

Joined: January 17th, 2018, 4:28
Posts: 6
Location: homestead
On the U2, pin 3 and 7-8 which are connected by the C14 cap, there seems to be a resistance of +-56ohms.
On the U3, it is the same but on cap C13 there isn't a low resistance.
Could this be that the chip is shorted?
I have changed the C14 cap already, it's ok.
The voltages i have been able to read (my multimeter which gives only full voltage values no 0.00) are 2v DC on all the board and and 4v only on the 5V power entry.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group