Switch to full style
Discussions related to PC-3000
Please no pirated software here!
Post a reply

Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound normal

May 18th, 2019, 2:40

Hi Guys,

I have a hdd HTS727550A9E364 hitachi-ibm-arm model

sound normal but not detect
Attachments
p1.png
first picture
p2.jpg
second pic
after restart

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 18th, 2019, 3:15

I find another working Hdd with same details

donor hdd
HTS727550A9E364
p/n:H2T50001672S
mlc:DA4268
head 4 , head map 00 01 02 03

and patient hdd
HTS727550A9E364
p/n:H2T50001672S
mlc:DA4268
head 4 , head map 00 01 02 03

I start test
1. PCB swap result the both pcbs are working
2. swap heads estimate the all heads are working both patient and donor ( after swap heads : donor hdd working all heads with patient heads and patient hdd with donor heads the same result )

3. using from resource store from donor
after that Hdd detect and access to sa but can't read any sector from sa or lba
Attachments
p4.png
p3.png

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 18th, 2019, 3:27

What do you think about that ?

even , I change head map in NV-ram to 00 00 00 00 or 01 01 01 01 it's not different

I admire any ideas ! :o

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 18th, 2019, 3:47

Well you screenshots shows very clear whats wrong " USAG no copies read"
List of modules can´t be read from SA, you need to fix that.

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 18th, 2019, 10:10

digisupport wrote:Well you screenshots shows very clear whats wrong " USAG no copies read"
List of modules can´t be read from SA, you need to fix that.


Thanks for answer ,
I can't read and write any modules :(

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 18th, 2019, 10:30

Thats because it's ARM and you need to load a loader so that you can write the USAG again .... When you can write USAG the drive will know the location of other modules.

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 19th, 2019, 4:08

Spildit wrote:Thats because it's ARM and you need to load a loader so that you can write the USAG again .... When you can write USAG the drive will know the location of other modules.


Thanks Spildit
but the resource store is not the same loader due to I tested that before ( 3. using from resource store from donor
after that Hdd detect and access to sa but can't read any sector from sa or lba )

and if is that something else how I can create that because pc3000-udma did n't have option for create that

and in folder utility start resource
Attachments
p5.png

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 19th, 2019, 7:31

Here :

HITACHI-ARM FIRMWARE RECOVERY.

viewtopic.php?f=1&t=37935

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 21st, 2019, 4:45

Spildit wrote:Here :

HITACHI-ARM FIRMWARE RECOVERY.

viewtopic.php?f=1&t=37935


I read this topic before but again read this , my case is a little different

I have a hdd that I don't accessed to sa but I have another hdd with the same fw
if i wanted to create the loader it would don't work with my patient hdd due to in loader we have A modules from donor that's not work with patient drive :shock:
Please correct me if I say wrong ? :?:

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 21st, 2019, 5:22

In my working Hdd (donor hdd )
1. I wrote 00 to USAG modules (copy 0,1)
2. after re power hard drive did't detect
3. I used from using restore resource then I can access to SA even data surface (I have had backup from modules)

result in pc3000 don't need to create loader it can be used from modules automate
Attachments
p6.png

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 22nd, 2019, 2:13

in continues for more description
if I use from HDD initialization usind stored resources with working hdd only when we have only usag module

Test : HDD initialization usind stored resources
Folder: C:\Program Files (x86)\ACE Lab\PC-3000\Bin\!Profiles\HITACHI-IBM-ARM\7275A9\Hitachi HTS727550A9E364-JF3OA100-J3320082GJ4RLA 1\Data\SABackup\Utility Start Resources
AutoReassign.......................................................... : OFF
Module list initialization...
Module is not loaded: RAMI
Module is not loaded: RAM0
Module is not loaded: CHNM
Module is not loaded: ZONE
Module is not loaded: RPOP
Module is not loaded: IDNT
Module is not loaded: FEAT
Module is not loaded: CNFG
Module is not loaded: SRVP
Module is not loaded: SRVM
Module is not loaded: SECI
Module is not loaded: SECB
Module is not loaded: RPSP
Module is not loaded: ABLP
Module is not loaded: PSHT
Module is not loaded: RDMT
Servo information downloading...
Searching of Translator activation flag address...
HDD ID reading...

after that I don't have access to sa and lba but after all these modules copied in folder Utility Start Resources do test again this time I have access to sa and lba

Now my problem this is some modules are A modules and are unique then I shouldn't use for patient hard disk drive while I don't access to sa modules in patient Hdd

Would you mind ,giving any idea?

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 22nd, 2019, 8:49

If i understand you correct, you got access to patient SA.
Save patient A modules to your startup folder and use them instead.

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

May 25th, 2019, 10:25

digisupport wrote:If i understand you correct, you got access to patient SA.
Save patient A modules to your startup folder and use them instead.


but it is my problem , i didn't have access to sa patient :(

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

June 1st, 2019, 2:09

it seems something go wrong :D

I tested with other family of working Arm Hitachi drive ,
1. I wrote 00 to the first of USAG modules (copy 0,1)
2. after re power hard drive did't detect
3. I used from using restore resource with same firmware (from other hdd with the sames model and the same fw)
vow :o
hdd detected and I accessed to sa ( read and wrote ) but i dint have surface ( duo to A modules in loader )

I find that my problem is in other place , maybe head or nv-ram,...

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

June 10th, 2019, 5:06

I swap heads again with donor hdd

this was result :
1. donor hdd with patient heads read sa and also surface but on some heads weak (4 heads)
2. patient hdd with donor head clik clik after edit nv-ram and changed to (00 00 00 00) turn of /turn on hard drive not detect but sound normal after use RESTORE RESOURCE with donor hdd fw again hdd detect but cann't read sa modules

please give a bit advice
Attachments
photo_2019-06-10_13-34-00.jpg

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

June 10th, 2019, 5:21

Spildit wrote:Thats because it's ARM and you need to load a loader so that you can write the USAG again .... When you can write USAG the drive will know the location of other modules.


after load a loader , it should can read and write USAG moduls but in my case I can read USAG modules
even can't read any modules
Attachments
usag.png

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

June 11th, 2019, 2:26

i send donor rom and patient rom
Attachments
patient rom.rar
patient hdd rom
(107.46 KiB) Downloaded 35 times
ROM.rar
donor rom
(106.82 KiB) Downloaded 34 times

Re: Hitachi HTS541075A9E682 No |I.D. & No Access to SA

June 13th, 2019, 4:46

Hi,

Does anyone have a solution for this issue. There is no access to SA at all. We have tried head change and and also edit NVRAM no success. We have also same F/W drive and used loader. Ace have looked at it remotely and said that there is no solution.

Re: Hitachi HTS541075A9E682 No |I.D. & No Access to SA

June 15th, 2019, 2:31

Dataq wrote:Hi,

Does anyone have a solution for this issue. There is no access to SA at all. We have tried head change and and also edit NVRAM no success. We have also same F/W drive and used loader. Ace have looked at it remotely and said that there is no solution.


Hi Dataq

it seems the both have one problem

Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

July 5th, 2019, 8:44

Hi,

Has anyone found a solution for this drive. My customer is tearing their hair out. Would appreciate any ideas.
Post a reply