HDD GURU FORUMS
http://forum.hddguru.com/

Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound normal
http://forum.hddguru.com/viewtopic.php?f=11&t=38425
Page 1 of 1

Author:  hamidbid [ May 18th, 2019, 2:40 ]
Post subject:  Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound normal

Hi Guys,

I have a hdd HTS727550A9E364 hitachi-ibm-arm model

sound normal but not detect

Attachments:
File comment: first picture
p1.png
p1.png [ 84.89 KiB | Viewed 4014 times ]
File comment: second pic
after restart

p2.jpg
p2.jpg [ 179.2 KiB | Viewed 4015 times ]

Author:  hamidbid [ May 18th, 2019, 3:15 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

I find another working Hdd with same details

donor hdd
HTS727550A9E364
p/n:H2T50001672S
mlc:DA4268
head 4 , head map 00 01 02 03

and patient hdd
HTS727550A9E364
p/n:H2T50001672S
mlc:DA4268
head 4 , head map 00 01 02 03

I start test
1. PCB swap result the both pcbs are working
2. swap heads estimate the all heads are working both patient and donor ( after swap heads : donor hdd working all heads with patient heads and patient hdd with donor heads the same result )

3. using from resource store from donor
after that Hdd detect and access to sa but can't read any sector from sa or lba

Attachments:
p4.png
p4.png [ 101.63 KiB | Viewed 4007 times ]
p3.png
p3.png [ 98.02 KiB | Viewed 4007 times ]

Author:  hamidbid [ May 18th, 2019, 3:27 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

What do you think about that ?

even , I change head map in NV-ram to 00 00 00 00 or 01 01 01 01 it's not different

I admire any ideas ! :o

Author:  digisupport [ May 18th, 2019, 3:47 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

Well you screenshots shows very clear whats wrong " USAG no copies read"
List of modules can´t be read from SA, you need to fix that.

Author:  hamidbid [ May 18th, 2019, 10:10 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

digisupport wrote:
Well you screenshots shows very clear whats wrong " USAG no copies read"
List of modules can´t be read from SA, you need to fix that.


Thanks for answer ,
I can't read and write any modules :(

Author:  Spildit [ May 18th, 2019, 10:30 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

Thats because it's ARM and you need to load a loader so that you can write the USAG again .... When you can write USAG the drive will know the location of other modules.

Author:  hamidbid [ May 19th, 2019, 4:08 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

Spildit wrote:
Thats because it's ARM and you need to load a loader so that you can write the USAG again .... When you can write USAG the drive will know the location of other modules.


Thanks Spildit
but the resource store is not the same loader due to I tested that before ( 3. using from resource store from donor
after that Hdd detect and access to sa but can't read any sector from sa or lba )

and if is that something else how I can create that because pc3000-udma did n't have option for create that

and in folder utility start resource

Attachments:
p5.png
p5.png [ 138.68 KiB | Viewed 3923 times ]

Author:  Spildit [ May 19th, 2019, 7:31 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

Here :

HITACHI-ARM FIRMWARE RECOVERY.

viewtopic.php?f=1&t=37935

Author:  hamidbid [ May 21st, 2019, 4:45 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

Spildit wrote:
Here :

HITACHI-ARM FIRMWARE RECOVERY.

viewtopic.php?f=1&t=37935


I read this topic before but again read this , my case is a little different

I have a hdd that I don't accessed to sa but I have another hdd with the same fw
if i wanted to create the loader it would don't work with my patient hdd due to in loader we have A modules from donor that's not work with patient drive :shock:
Please correct me if I say wrong ? :?:

Author:  hamidbid [ May 21st, 2019, 5:22 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

In my working Hdd (donor hdd )
1. I wrote 00 to USAG modules (copy 0,1)
2. after re power hard drive did't detect
3. I used from using restore resource then I can access to SA even data surface (I have had backup from modules)

result in pc3000 don't need to create loader it can be used from modules automate

Attachments:
p6.png
p6.png [ 157.07 KiB | Viewed 3821 times ]

Author:  hamidbid [ May 22nd, 2019, 2:13 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

in continues for more description
if I use from HDD initialization usind stored resources with working hdd only when we have only usag module

Test : HDD initialization usind stored resources
Folder: C:\Program Files (x86)\ACE Lab\PC-3000\Bin\!Profiles\HITACHI-IBM-ARM\7275A9\Hitachi HTS727550A9E364-JF3OA100-J3320082GJ4RLA 1\Data\SABackup\Utility Start Resources
AutoReassign.......................................................... : OFF
Module list initialization...
Module is not loaded: RAMI
Module is not loaded: RAM0
Module is not loaded: CHNM
Module is not loaded: ZONE
Module is not loaded: RPOP
Module is not loaded: IDNT
Module is not loaded: FEAT
Module is not loaded: CNFG
Module is not loaded: SRVP
Module is not loaded: SRVM
Module is not loaded: SECI
Module is not loaded: SECB
Module is not loaded: RPSP
Module is not loaded: ABLP
Module is not loaded: PSHT
Module is not loaded: RDMT
Servo information downloading...
Searching of Translator activation flag address...
HDD ID reading...

after that I don't have access to sa and lba but after all these modules copied in folder Utility Start Resources do test again this time I have access to sa and lba

Now my problem this is some modules are A modules and are unique then I shouldn't use for patient hard disk drive while I don't access to sa modules in patient Hdd

Would you mind ,giving any idea?

Author:  digisupport [ May 22nd, 2019, 8:49 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

If i understand you correct, you got access to patient SA.
Save patient A modules to your startup folder and use them instead.

Author:  hamidbid [ May 25th, 2019, 10:25 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

digisupport wrote:
If i understand you correct, you got access to patient SA.
Save patient A modules to your startup folder and use them instead.


but it is my problem , i didn't have access to sa patient :(

Author:  hamidbid [ June 1st, 2019, 2:09 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

it seems something go wrong :D

I tested with other family of working Arm Hitachi drive ,
1. I wrote 00 to the first of USAG modules (copy 0,1)
2. after re power hard drive did't detect
3. I used from using restore resource with same firmware (from other hdd with the sames model and the same fw)
vow :o
hdd detected and I accessed to sa ( read and wrote ) but i dint have surface ( duo to A modules in loader )

I find that my problem is in other place , maybe head or nv-ram,...

Author:  hamidbid [ June 10th, 2019, 5:06 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

I swap heads again with donor hdd

this was result :
1. donor hdd with patient heads read sa and also surface but on some heads weak (4 heads)
2. patient hdd with donor head clik clik after edit nv-ram and changed to (00 00 00 00) turn of /turn on hard drive not detect but sound normal after use RESTORE RESOURCE with donor hdd fw again hdd detect but cann't read sa modules

please give a bit advice

Attachments:
photo_2019-06-10_13-34-00.jpg
photo_2019-06-10_13-34-00.jpg [ 244.06 KiB | Viewed 3300 times ]

Author:  hamidbid [ June 10th, 2019, 5:21 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

Spildit wrote:
Thats because it's ARM and you need to load a loader so that you can write the USAG again .... When you can write USAG the drive will know the location of other modules.


after load a loader , it should can read and write USAG moduls but in my case I can read USAG modules
even can't read any modules

Attachments:
usag.png
usag.png [ 166.15 KiB | Viewed 3296 times ]

Author:  hamidbid [ June 11th, 2019, 2:26 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

i send donor rom and patient rom

Attachments:
File comment: patient hdd rom
patient rom.rar [107.46 KiB]
Downloaded 43 times
File comment: donor rom
ROM.rar [106.82 KiB]
Downloaded 43 times

Author:  Dataq [ June 13th, 2019, 4:46 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS541075A9E682 No |I.D. & No Access to SA

Hi,

Does anyone have a solution for this issue. There is no access to SA at all. We have tried head change and and also edit NVRAM no success. We have also same F/W drive and used loader. Ace have looked at it remotely and said that there is no solution.

Author:  hamidbid [ June 15th, 2019, 2:31 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS541075A9E682 No |I.D. & No Access to SA

Dataq wrote:
Hi,

Does anyone have a solution for this issue. There is no access to SA at all. We have tried head change and and also edit NVRAM no success. We have also same F/W drive and used loader. Ace have looked at it remotely and said that there is no solution.


Hi Dataq

it seems the both have one problem

Author:  Dataq [ July 5th, 2019, 8:44 ]
Post subject:  Re: Hitachi HTS727550A9E364 is not detect but sound norma

Hi,

Has anyone found a solution for this drive. My customer is tearing their hair out. Would appreciate any ideas.

Page 1 of 1 All times are UTC - 5 hours [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/