All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: iMAC Question
PostPosted: January 22nd, 2015, 11:51 
Offline
User avatar

Joined: May 13th, 2010, 11:17
Posts: 2188
Location: Kuwait
Dear reparing experts,

i started having this stupid BLACK line in my lovely iMAC 27"
and tried to send it to some tech. to see whats going on

they all said, its the Screen which needed to change

is that correct?

thank you


Attachments:
IMG_1420_Mac.JPG
IMG_1420_Mac.JPG [ 1.77 MiB | Viewed 2793 times ]

_________________
Kuwait Data Recovery - UNIX GTC
The only reason for time is so that everything doesn't happen at once. By: Albert Einstein
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 22nd, 2015, 12:27 
Offline
User avatar

Joined: July 12th, 2010, 4:38
Posts: 1016
Location: Portugal
Yeah, almost sure.
On laptops, when such a case appear 90% of the times is the panel.
On a 27" it will not be cheap.

_________________
http://www.facebook.com/PCLAB.Assistencia.Tecnica
ACELab partner


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 22nd, 2015, 12:30 
Offline
User avatar

Joined: May 13th, 2010, 11:17
Posts: 2188
Location: Kuwait
pclab wrote:
Yeah, almost sure.
On laptops, when such a case appear 90% of the times is the panel.
On a 27" it will not be cheap.


Thnx for the quick reply my dear,

but how expensive is it more or less?

thx

_________________
Kuwait Data Recovery - UNIX GTC
The only reason for time is so that everything doesn't happen at once. By: Albert Einstein


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 22nd, 2015, 14:41 
Offline

Joined: October 24th, 2009, 15:22
Posts: 522
Location: Poland
We provide Apple service too. So I can confirm that it is screen failure. And yes, it will be quite expensive.

_________________
Odzyskiwanie danych


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 22nd, 2015, 15:28 
Offline
User avatar

Joined: September 8th, 2009, 18:21
Posts: 9754
Location: Australia
Here is a used LCD panel for AU$175:

http://www.ebay.com.au/itm/Genuine-Appl ... 1116914621

It appears that crApple was hit with a class action over faulty 27in LG-LED-backlit displays in 2013:

https://gigaom.com/2013/10/29/apple-hit ... c-screens/

_________________
A backup a day keeps DR away.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 22nd, 2015, 15:38 
Offline
User avatar

Joined: February 9th, 2009, 16:13
Posts: 1925
Location: Ontario, Canada
Send to Frank...shouldn't be more than a $15 fix.

_________________
Luke
RAID Data Recovery


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 22nd, 2015, 15:50 
Offline
User avatar

Joined: September 8th, 2009, 18:21
Posts: 9754
Location: Australia
lcoughey wrote:
Send to Frank...shouldn't be more than a $15 fix.

Any board jockey with a screwdriver shouldn't have a problem replacing a panel. There are plenty of guides on the Internet if you can't work it out for yourself.

_________________
A backup a day keeps DR away.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 23rd, 2015, 8:08 
Offline
User avatar

Joined: May 13th, 2010, 11:17
Posts: 2188
Location: Kuwait
@fzabkar

Thank you for the links - seems am not the only one suffering from this defect.
and i tried to send it to iMAC repairing tech. and he told me that screen must be changed,

saw some posts & video`s of same problem, but am thinking should i:
change it? or use Thunderbolt adapter and use another screen

feel bad about Apple really, my older iMAC is I3 and this is I7
and never had problems with the old only the damn new

thank you guys again for the tips.

_________________
Kuwait Data Recovery - UNIX GTC
The only reason for time is so that everything doesn't happen at once. By: Albert Einstein


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 23rd, 2015, 10:40 
Offline
User avatar

Joined: December 4th, 2012, 1:35
Posts: 2966
Location: Adelaide, Australia
Not in warranty?

I would change it. or sell it with fault and buy a new one. Personally I don't like Mac, but if you are going to pay for the nice looking kit, you need to have nice looking kit.

As Franc said, it doesn't have to be expensive, and changing screens isn't too bad.

I guess it is a personal preference if you use a thunderbolt and screen or change it. If you put a 30" in front you wont even se it back there :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 23rd, 2015, 12:53 
Offline
User avatar

Joined: May 13th, 2010, 11:17
Posts: 2188
Location: Kuwait
HaQue wrote:
Not in warranty?

I would change it. or sell it with fault and buy a new one. Personally I don't like Mac, but if you are going to pay for the nice looking kit, you need to have nice looking kit.

As Franc said, it doesn't have to be expensive, and changing screens isn't too bad.

I guess it is a personal preference if you use a thunderbolt and screen or change it. If you put a 30" in front you wont even se it back there :)


I cannot work with small screens (Age problems)

and most probably will order one soon

thank you

_________________
Kuwait Data Recovery - UNIX GTC
The only reason for time is so that everything doesn't happen at once. By: Albert Einstein


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 26th, 2015, 12:05 
Offline
User avatar

Joined: May 13th, 2010, 11:17
Posts: 2188
Location: Kuwait
Problem solved with thunderbolt
will use it this way better, not worth spending more.

thank you guys :>


Attachments:
IMG_1426.JPG
IMG_1426.JPG [ 1.69 MiB | Viewed 2599 times ]

_________________
Kuwait Data Recovery - UNIX GTC
The only reason for time is so that everything doesn't happen at once. By: Albert Einstein
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 26th, 2015, 12:26 
Offline

Joined: August 18th, 2010, 17:35
Posts: 3088
Location: Massachusetts, USA
Can definitely tell how much better the screen is on the Mac

_________________
Hard Drive and RAID Data Recovery Specialist in Massachusetts


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 27th, 2015, 3:43 
Offline
User avatar

Joined: May 13th, 2010, 11:17
Posts: 2188
Location: Kuwait
@ labtech

Well, am not going to use it in Graphix, just need speed + Mem & the most important thing is multiple windows in High resolution
nothing more.

:>
and i dont use it much btw, only in special cases thats why not worth spending on it.

_________________
Kuwait Data Recovery - UNIX GTC
The only reason for time is so that everything doesn't happen at once. By: Albert Einstein


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: iMAC Question
PostPosted: January 27th, 2015, 15:51 
Offline

Joined: August 18th, 2010, 17:35
Posts: 3088
Location: Massachusetts, USA
Gotcha... just saying Mac view is nicer from the contrast between one another in your quality pic.

_________________
Hard Drive and RAID Data Recovery Specialist in Massachusetts


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group