All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Forum rules


Please do not post questions about data recovery cases here (use this forum instead). This forum is for topics on finding new ways to recover data. Accessing firmware, writing programs, reading bits off the platter, recovering data from dust...



Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Put Dell firmware to non Dell hdd
PostPosted: April 7th, 2018, 2:07 
Offline

Joined: April 7th, 2018, 1:56
Posts: 4
Location: New York
Hello,

I have 15 seagate constelation es ST1000NM0001 drives. Dell server with 5/i gives me - wrong type, 6/i - can not initialize. My guess the reason is non Dell firmware.
I have seen several old threads about it without any clear result. Is it possible to put dell firmware? Or e.g. if I would buy 1 Dell ST1000NM0001 can it be cloned among them.

Thank you in advance. any help is uppreciated


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Put Dell firmware to non Dell hdd
PostPosted: April 7th, 2018, 17:31 
Offline

Joined: April 7th, 2018, 1:56
Posts: 4
Location: New York
I tested a couple of SATA disk and they work fine :( I am not able to realize what's wrong with ST1000NM0001


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Put Dell firmware to non Dell hdd
PostPosted: April 7th, 2018, 18:03 
Offline
User avatar

Joined: September 8th, 2009, 18:21
Posts: 10269
Location: Australia
It could be that Dell expects a different sector size:
http://forum.hddguru.com/viewtopic.php?t=36516&p=256616#p256616

https://www.seagate.com/www-content/product-content/constellation-fam/constellation-es/constellation-es-1/en-us/docs/100650925g.pdf

Quote:
User-selectable logical block size (512, 520 or 528 bytes per logical block)

_________________
A backup a day keeps DR away.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Put Dell firmware to non Dell hdd
PostPosted: April 7th, 2018, 18:14 
Offline

Joined: April 7th, 2018, 1:56
Posts: 4
Location: New York
fzabkar wrote:
It could be that Dell expects a different sector size:
http://forum.hddguru.com/viewtopic.php?t=36516&p=256616#p256616

https://www.seagate.com/www-content/product-content/constellation-fam/constellation-es/constellation-es-1/en-us/docs/100650925g.pdf

Quote:
User-selectable logical block size (512, 520 or 528 bytes per logical block)


thank you for your reply! You gave me hope. I see it must be non Raid card. So Dell 5/i and 6/i I have does not fits as I understand? Just to confirm since I do not have any other and it seems I have to buy.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Put Dell firmware to non Dell hdd
PostPosted: April 7th, 2018, 19:56 
Offline
User avatar

Joined: September 8th, 2009, 18:21
Posts: 10269
Location: Australia
I have no relevant experience. I'm just the messenger.

_________________
A backup a day keeps DR away.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Put Dell firmware to non Dell hdd
PostPosted: April 8th, 2018, 20:10 
Offline

Joined: April 7th, 2018, 1:56
Posts: 4
Location: New York
fzabkar wrote:
I have no relevant experience. I'm just the messenger.


Thank you so so much! You made me happy! really!! it works!!! thank you again


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group