It is currently August 1st, 2014, 1:44

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: Confirmation of Fuse (Hitachi HTS545050B9A300)
PostPosted: March 6th, 2012, 9:59 
Offline

Joined: November 21st, 2011, 10:05
Posts: 57
Location: England
Hi guys,

Have this drive in, doesn't power up at all which instantly pointed me to a PCB problem.

Checked the TVS diodes, both were okay. Am I correct I saying that 'F1' is a fuse? If so it is most probably the fault.

Can somebody confirm?

Many Thanks,
DR


Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Confirmation of Fuse (Hitachi HTS545050B9A300)
PostPosted: March 6th, 2012, 10:02 
Offline

Joined: November 9th, 2006, 15:15
Posts: 2869
Yes, it is fuse. Replace or bridge with solder


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Confirmation of Fuse (Hitachi HTS545050B9A300)
PostPosted: March 6th, 2012, 10:18 
Offline

Joined: November 21st, 2011, 10:05
Posts: 57
Location: England
hddguy wrote:
Yes, it is fuse. Replace or bridge with solder


Thank you, Wanted to make sure before I get the desoldering kit out.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Confirmation of Fuse (Hitachi HTS545050B9A300)
PostPosted: March 6th, 2012, 10:53 
Offline

Joined: November 21st, 2011, 10:05
Posts: 57
Location: England
The drive now powers up but is clicking.

A partial success :P


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Confirmation of Fuse (Hitachi HTS545050B9A300)
PostPosted: March 6th, 2012, 11:20 
Offline

Joined: November 21st, 2011, 10:05
Posts: 57
Location: England
Sorry for the triple post.

Replaced the bridged solder, and now the drive is working.

In the words of Borat, Great Success!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Confirmation of Fuse (Hitachi HTS545050B9A300)
PostPosted: March 6th, 2012, 20:58 
Offline

Joined: January 15th, 2008, 11:06
Posts: 1385
Location: Providence, RI. Boston, MA USA
Preamp is probably gone also.

_________________
www.datarecoveryne.com


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Confirmation of Fuse (Hitachi HTS545050B9A300)
PostPosted: March 6th, 2012, 21:45 
Offline
User avatar

Joined: September 8th, 2009, 18:21
Posts: 5643
Location: Australia
harddrivespecialist wrote:
Preamp is probably gone also.

"Replaced the bridged solder, and now the drive is working."

_________________
A backup a day keeps DR away.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Confirmation of Fuse (Hitachi HTS545050B9A300)
PostPosted: March 6th, 2012, 22:43 
Offline

Joined: January 15th, 2008, 11:06
Posts: 1385
Location: Providence, RI. Boston, MA USA
DanR wrote:
The drive now powers up but is clicking.

Sorry, I was referring to this post.

_________________
www.datarecoveryne.com


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 17 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group