Anything related to computer forensics (new section!)
Post a reply

Veri Kurtarma

March 30th, 2026, 9:20

Ben Türkiye'den yazıyorum. İngilizce bilmiyorum. Eğer yanlış yerde konu açtıysam özür dilerim

Cihaz Adı DESKTOP-LISTAV5
İşlemci Intel(R) Core(TM) i3-2370M CPU @ 2.40GHz 2.40 GHz
Takılı RAM 4,00 GB
Depolama 224 GB SSD HI-LEVEL Ultra Series 240GB
Sistem Türü 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

Yukarıda loptopumla ilgili bilgiler var. SSD iki parça halinde. C ; 105 GB, D ; 117 GB.
Bilgisayarıma format atarken yanlışlıkla D'yi de sildim. Ancak D'de farklı uzantılardan verilerim vardı. Boyutunu hatırlamıyorum. Bu verileri geri getirmem lazım. Yanlışlıkla D'deki verilerimi de (format esnasında) sildikten sonra D'ye hiçbir veri yazmadım, farklı programlarla D'den verilerimi geri getirmeye çalışmanın dışında hiçbir işlem yapmadım.
Sizden ricam şu ; Yukarıda anlattıklarım ışığı altında verilerimi geri getirecek bildiğiniz bir program(lar) var mı ?

Re: Veri Kurtarma

April 29th, 2026, 10:01

Hi,
Sorry I don't speak Turkish!

You should not use the drive, but take it out, put in an enclosure or adapter card. on a different computer, try DMDE https://dmde.com/

but being an SSD, and depending on a lot of factors, you might not get the data back

Re: Veri Kurtarma

April 29th, 2026, 12:00

It is a lot simpler for one poster to translate for 1000 readers than it is for 1000 readers to translate for one poster. In fact, it's common courtesy.
Post a reply